Vooringevulde aangifte

Bruins  |  administratie · belasting · advies heeft onlangs voor al haar klanten de machting Vooringevulde aangifte (VIA) aangevraagd. Als gevolg daarvan ontvangt u een brief van de belastingdienst met een code.

Onder meer werkgevers, uitkeringsinstanties, banken en gemeenten sturen informatie naar de belastingdienst. De belastingdienst gebruikt deze gegevens om een ingediende aangifte te controleren. Voor ons is dat ook een controlemiddel om te kijken of bepaalde gegevens compleet zijn. Na de aanvraag door ons ontvangt u een brief met een code. Deze code zijn wij nodig om de gegevens werkelijk te krijgen. Let op: de code heeft een beperkte geldigheidsdatum. En hebt u een afspraak gemaakt voor de aangifte, dan is het handig dat wij de code 1 dag voor de afspraak in bezit hebben.
 
Overigens heeft de belastingdienst ook veel gegevens niet: onder andere zorgkosten, studiekosten, kosten in verband met de hypotheek. In onze checklist staan meer voorbeelden.
 
U kunt een code per post sturen of langsbrengen, maar per mail mag ook. Een afbeelding van de zogeheten activatiecode met BSN-nummer is voldoende. 
 
De belastingdienst werkt met verschillende soorten machtigingen. Op deze plaats staan ze op een rij.
 

Nieuws

Bezoek en postadres:

Het Hoekje 24
7913 BC Hollandscheveld
Tel: 0528-34 35 59
Fax: 084-228 95 22
adviesno@spambruinsadministratie.nl
KvK-nummer: 04083751