Kopie aanslagen NIET beëindigd

- februari 2017 -

Mogelijk hebt u een brief ontvangen over het stopzetten het sturen van kopie aanslagen naar ons kantoor. Op deze plek een toelichting, die in de communicatie van de Belastingdienst heeft ontbroken.

De Belastingdienst heeft voor het sturen van elektronische kopieën van aanslagen twee systemen.

De Belastingdienst is begonnen met Elektronische Kopie Aanslagen (EKA). Daarvoor konden belastingconsulenten zoals ons eenmalig een aanvraag doen. Het werd pas beëindigd op het moment dat wij of de klant daarom vroegen. Met dit systeem is de Belastingdienst gestopt. Hoewel het volgens de site van de Belastingdienst pas op 31 december 2017 eindigt is ze daar kennelijk nu al mee begonnen. Dat is de reden van het bericht.

Daarnaast bestaan Service Bericht Aanslagen (SBA). Per belastingjaar moet hiervoor een aanvraag worden gedaan. Wel is het sinds een aantal jaren zo dat onder voorwaarden dit verlengd wordt naar het volgende jaar.

Beide systemen hebben een aantal jaren naast elkaar bestaan. Voor de geïnteresseerden, op deze plek is te zijn voor welk jaar welk systeem van toepassing kan zijn.

Al in een vroeg stadium zijn wij begonnen met het gebruik van SBA. Ook wij hebben het EKA-systeem nog benut, omdat er nog aanslagen over oudere jaren opgelegd konden worden. Dat is nu echter niet meer het geval. Om het bericht van de Belastingdienst hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken


Nieuws

Bezoek en postadres:

Het Hoekje 24
7913 BC Hollandscheveld
Tel: 0528-34 35 59
Fax: 084-228 95 22
adviesno@spambruinsadministratie.nl
KvK-nummer: 04083751