Bruins | administratie · belasting · advies

Lid van Brancheorganisatie

We zijn aangesloten bij de NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Lees meer »

Bezoek en postadres:

Het Hoekje 24
7913 BC Hollandscheveld
Tel: 0528-34 35 59
WhatsApp 06-4245 4562
advies@bruinsadministratie.nl
KvK-nummer: 04083751

Informatie van de Belastingdienst

Op verschillende manieren kunnen wij informatie over u van de belastingdienst krijgen. Sinds eind 2021 is dit eenmalig te regelen maar daarnaast ook per belastingjaar. Wanneer wij een aanvraag hiervoor gedaan hebben, stuurt de belastingdienst daarover een brief. In die brieven staat een code, die wij nodig zijn. Let op: de code heeft een beperkte geldigheidsduur. Op ieder moment kunt u de toestemming intrekken. Hierna een verdere uitleg per soort.

Servicebericht aanslagen (SBA)
Aanslagen inkomstenbelasting en premie zorgverzekeringswet. Eventueel ook voor omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Aanslagen vanaf een paar weken na de aanvraag zijn voor ons beschikbaar.

Servicebericht toeslagen (SBT)
Zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Wijzigingen in de toeslagen van het moment van verwerken van de code zijn voor ons beschikbaar. Wanneer u zelf toegang heeft tot uw toeslagen met behulp van DigiD, dan is het raadzaam dit bij een bezoek aan ons kantoor bij de hand te houden. Vooral bij wisselende omstandigheden kan het verhelderend zijn op de site van de belastingdienst een actueel overzicht te zien.

Vooringevulde aangifte (VIA)
Onder meer werkgevers, uitkeringsinstanties, banken en gemeenten sturen veel informatie naar de belastingdienst. De belastingdienst gebruikt deze gegevens om een ingediende aangifte te controleren. Voor ons is dat ook een controlemiddel om te kijken of bepaalde gegevens compleet zijn.

Overigens heeft de belastingdienst ook veel gegevens niet: onder andere zorgkosten, en kosten in verband met de hypotheek. In onze checklist staan meer voorbeelden.

U kunt een code per post sturen of langsbrengen, maar per mail of WhatsApp mag ook. Een afbeelding van de pagina met de activatiecode met BSN-nummer is voldoende.

Lid van Branchorganisatie

We zijn aangesloten bij de NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Lees meer »

Bezoek en postadres:

Het Hoekje 24
7913 BC Hollandscheveld
Tel: 0528-34 35 59
Fax: 084-228 95 22
advies@bruinsadministratie.nl
KvK-nummer: 04083751